Miks just rahvatants?


Tänapäeval saab valida mustmiljoni hobi seast: erinevad spordialad, käsitööliigid, laulužanrid, tantsuliigid, raamatuklubid, mõttespordid jne. Miks peaks nende hulgast just rahvatantsu valima?

Aga miks mitte? Rahvatantsu näol on tegemist ühe mitmekesisema hobiga. Milline teine huviala pakuks väljakutset ja rahuolu kehale, ajule, hingele ja südamele.

Rahvatantsu trenn on ideaalne väljapääs, et vabal ajal jäätist ja sõõrikuid nautida. Kui Sa kaks korda nädalas kaks tundi isegi rahulikke tantse harjutada, siis kalorid kaovad ruttu. Rääkimata trennidest, kui on õppimisel väljakutsuvamad kiired ja energilised tantsud. Kalorid kaovad kui sulavõi kuumal pannil. Lisaks arendad võhma ja koordinatsiooni.

Rahvatants on ka võimalus aju treeninguks. Aju peab alati töötama - üheaegselt pead koordineeritult liigutama kõiki oma jäsemeid, pead ja keha, mäletama kõiki järgmiseid tantsusamme, oma asukohta tantsujoonises ning arvestama ja suhestuma oma tantsupaarilisega. Et sellest veel vähe ei ole, lisandub esinemisolukorras ka naeratamine, mis aeg-ajalt on kõige raskem väljakutse.

Rahvatants on suurepärane lahendus, kui Sul tundub, et Sul pole kõikide sõprade jaoks aega. Rahvatantsurühmast leiad endale kindlasti uued sõbrad, keda näeb vähemalt paar korda nädalas. Ja kui vanad sõbrad Sind igatsema hakkavad, tuleb ka nemad tantsima tuua! Tants ühendab ja seob inimesi. Tutvustest, kelle Sa leiad rahvatantsurühmast, saab väga ruttu Su sõpruskond ning sealt edasi Su perekond. Tahad või mitte, aga suure tõenäosusega jäävad need sõbrad igavesti Su sünnipäevale kippuma.

Lisaks annab rahvatantsu trenn võimaluse puhata argimõtetest ja -muredest. Tantsides ja tantsu õppides on peaaegu ilmvõimatu samal ajal millegi muu peale mõelda või millegi üle muretseda. Pigem vastupidi – õnnehormoonid, mis vallanduvad liigutamise, muusika ja hea seltskonna kombinatsioonis ja väike paus, mida tantsutrenn muredest pakub, aitavad argielus olevaid probleeme teise külje alt näha ja neid paremini lahendada.

Tantsude õppimine, harjutamine ja lihvimine, raskustest ülesaamine ja keeruliste tantsukombinatsioonide omandamine – teeb inimesed indiviidina enesekindlamaks, õnnelikumaks ja eluga rohkem rahulolevaks, kuid loob ka rahvatantsurühmale tugeva aluse ja ühtehoidmise. Kõik me soovime kuhugi kuuluda ja et meiega arvestataks – rahvatants pakub selleks ideaalse võimaluse.

Ei ole ühtegi teist huviala, mis pakuks väljakutset ja rahuolu nii mitmel eri tasandil. Kui ikka veel kahtled, miks just rahvatants – siis tule proovi ise järgi!

Registreeri kohe!



TAGASI