XXXVI Internatonal Folklore Dance Festival of Kata



Koidupuna osales festivalil Ungaris, mis toimus 5-9 septembrini Nagykata linnakeses. Lisaks meile ja Ungari oma rühmadele olid esindatud tantsurühmad Tšiilist ja Transilvaaniast Rumeeniast. Festivali esinemiskohad olid jaotatud mitmetesse kohtadesse üle linna – esinemised toimusid rahvamajades ja linna peaväljakul. Linnakesse jõudes pakuti esimese asjana kohalikku napsu – palinkat. Tuleb tunnistada, et selle sõna said kõik Ungari festivali külastanud rühmad selgeks, kuna ungarlased ei jäänud palinka pakkumisel tagasihoidlikuks.

Vastasime omalt poolt Eesti rahva- ja lorilaulude õpetamisega Ungari võõrustajatele. „Laual oli üks viinapudel ja häda polnud mitte vähematki“ /Eesti folkloor-unelaul/ kaikus raamatukogu pööningul, bussis, võõrastemaja koridoris ja mujalgi ning see sai selgeks nii tšiillastele kui ungarlastele. Sama kehtis Õllepruulija kohta, mida laulsid ja mille liigutused said lõpusimmani käigus selgeks kõigile kohalikele ja välismaalastele.
Festivali oli haaratud kogu linnake, selle käigus saime juurde palju uusi sõpru Ladina-Ameerikast ja Ungari kohalikest rühmadest, kellega tuleviku festivalidel taaskord kohtuda.
Ungarit jäävad meenutama lahedad õpitoad ja uued sõbrad kaugetest maailmanurkadest.




TAGASI